Presedintele Donald Trump a declarat vineri dimineata ca armata are nevoie de mai multe submarine si va incerca sa determine achizitionarea acestora la costuri mai reduse, reluandu-si retorica prin care incearca sa determine companiile din Aparare sa reduce preturile pentru Pentagon.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ne lipsesc submarine si vom construi noi submarine, dar preturile sunt prea ridicate si ma gandesc sa tai serios din aceste preturi", a declarat liderul american intr-un interviu pentru Fox News, potrivit News.ro.

Companiile General Dynamics Corp's Electric Boat si Huntington Industries' Newport Shipbuiliding construiesc toate submarinele cu propulsie nucleara ale Marinei SUA.

"Muncim din greu pentru a reduce costurile si incepem sa vedem rezultatele acestor eforturi. Avem cele mai avansate submarine din lume - cu cat cumparam mai multe, cu atat vom reduce pretul mai mult", a mentionat Donald Trump.

Miliardarul republican a promis in timpul campaniei ca va reconstrui dotarea armatei si a fortat mai multe companii sa reduca preturile pentru produsele vandute Pentagonului.

Lockheed Martin a promis in decembrie 2016 ca va taia substantial costurile pentru porgramul avioanelor de lupta F-35, dupa ce Donald Trump s-a plans de preturile ridicate pe Twitter si a sustinut ca va cauta o alternativa mai ieftina la Boeing