Politia britanica a arestat, miercuri, un barbat suspectat de abuz rasial asupra Ginei Miller, activista care a castigat recent in instanta un proces in care a afirmat ca prim-ministrul Theresa May trebuie sa obtina aprobarea Parlamentului inainte de a incepe procesul Brexit, scrieeuractiv.com.

Nigel Farage si Gina MillerFoto: youtube.com

Curtea Suprema a decis, marti, 24 ianuarie, ca parlamentarii trebuie sa aprobe un act care ii ofera lui May autoritatea de a invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona si sa inceapa procesul de doi ani de discutii in privinta parasirii Blocului, sustinand cazul condus de managerul de investitii, Gina Miller.

Miller a primit o serie de amenintari cu moartea, dar si mesaje cu continut rasist si sexual pe retelele de socializare, de cand provocarea ei legala a devenit din ce in ce mai mediatizata, anul trecut, primind o acoperire negativa din partea ziarelor care sunt pro-Brexit.

Miercuri, politia a declarat ca au arestat un barbat, in varsta de 50 de ani, in Knightsbridge, o zona de lux din Londra, suspectat de lansarea unor amenintari grave.

"Arestarea are legatura cu o plangere facuta la politie pe 6 noiembrie de catre o femeie in varsta de 51 de ani, in urma unor amenintari facute in mediul online" a declarat politia.

Miller a confirmat pentru Reuters arestarea legata de abuzul cu care s-a confruntat.