Casa Alba a avertizat ca se va lupta "din toate fortele" cu presa, pe care o acuza de atacuri nedrepte asupra presedintelui Donald Trump, relateaza News.ro citand Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

A doua zi dupa ce presedintele republican a folosit prima sa vizita la sediul CIA pentru a acuza presa ca subestimat multimea de la investirea sa in functie, seful Cancelariei prezidentiale, Reince Priebus, si-a exprimat indignarea fata de materialele aparute in mass-media, pe care le-a descris drept "atacuri".

"Ideea nu este marimea multimii. Ideea o reprezinta atacurile si tentativa de a delegitimiza acest presedinte intr-o singura zi. Si nu vom sta aici si accepta acest lucru", a spus Priebus pentru "Fox News Sunday".

Priebus s-a plans si in legatura cu un articol aparut in presa potrivit caruia un bust al lui Martin Luther King Jr. a fost scos din Biroul Oval.

Informatia a fost corectata rapid, dar atat Trump, cat si purtatorul sau de cuvant, Sean Spicer, l-au criticat personal pe autor.

In fata numarului mult mai redus de participanti la ceremonia de vineri, noul lider de la Casa Alba a criticat sambata presa, pe care a acuzat-o de minciuni. "Am rostit un discurs, am primit si erau un milion, un milion si jumatate de persoane", a spus el in cursul unei vizite la sediul CIA.

Ca regula, autoritatile de la Washington nu ofera estimari ale numarului de oameni care iau parte la astfel de evenimente, tocmai pentru a evita polemicile. Singurul mod de a face astfel de estimari este prin compararea fotografiilor facute din aer, care arata ca investirea republicanului a atras numai cateva sute de mii de persoane, indiscutabil mai putin decat cea a lui Barack Obama in 2009.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a convocat o conferinta de presa sambata seara, pentru a critica presa care a transmis aceste estimari si comparatii.

"A fost cea mai mare multime vazuta vreodata la o investitura, punct, (si - n.r.) vom cere presei sa dea socoteala", a spus el, refuzand sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.