Sapte persoane au fost arestate pentru unul dintre cele mai mari furturi de bijuterii din lume, ce a avut loc in urma cu 12 ani pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, au anuntat sambata autoritatile, citate de AFP.

"Vineri, 20 ianuarie, si sambata, 21 ianuarie 2017, (politia - n.r.) a efectuat in total sapte arestari in legatura cu un furt de diamante de pe aeroportul Schiphol, din februarie 2005, si pentru spalare de bani", se arata intr-un comunicat al politiei, potrivit News.ro.

Suspectii - cinci barbati si doua femei -, toti olandezi, au fost retinuti la Amsterdam si la Valencia, in estul Spaniei.

Hotii au furat bijuterii si diamante in valoare de 72 de milioane de dolari, dupa ce au oprit o masina blindata a KLM, intr-o zona cu securitate sporita de pe aeroportul Schiphol, in februarie 2005, a precizat politia intr-un comunicat.

Desi hotii erau inarmati, nimeni nu a fost ranit.

O parte dintre diamantele furate au fost descoperite intr-un vehicul abandonat, imediat dupa jaf, restul - evaluat la 43 de milioane de dolari - nu au fost gasite inca.

Patru persoane au fost arestate la scurt timp dupa incident.