Un numar de 27 de centre ale comunitatii evreiesti din 17 state americane au raportat primirea miercuri, prin telefon, de amenintari false cu bomba, determinand evacuari si o ancheta a FBI, dupa ce o actiune similara a mai avut loc in aceasta luna, transmite Reuters, citata de Agerpres.

JCC Association of North America, o retea de centre de sanatate si educatie, a precizat ca organizatiile amenintate au conlucrat cu politia iar multe si-au reluat activitatea dupa ce nu au fost gasite bombe si nici nu s-au raportat pagube, asa cum s-a intamplat si in cazul seriei de amenintari false din 9 ianuarie.

Nimeni nu si-a asumat responsabilitatea pentru apelurile de miercuri si nici pentru cele din urma cu noua zile, iar Biroul Federal de Investigatii nu a mentionat vreun suspect si nici nu a indicat vreun motiv probabil.

FBI si Departamentul de Justitie investigheaza posibile incalcari ale drepturilor civile in legatura cu amenintarile, a aratat, intr-o declaratie, FBI.

"FBI va aduna toate probele si faptele disponibile si se va asigura ca aceasta chestiune este investigata intr-un mod corect, aprofundat si impartial", mai arata declaratia.