Un general sirian si opt soldati au fost ucisi marti seara de o explozie produsa intr-un tunel subteran din apropiere de Damasc, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP si Agerpres.

Potrivit OSDO, rebelii au pus explozivi intr-un tunel din orasul Harasta, la nord-est de Damasc.

"Explozia a omorat un ofiter cu gradul de general si alti opt membri ai fortelor si a facut mai multi raniti", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Explozia a lovit sediul serviciului de transport auto din oras unde se afla grupul de militari.

"Cladirea s-a prabusit si mai sunt 15 persoane despre care nu stim nimic", a mai declarat Rami Abdel Rahman, subliniind ca bilantul se poate inrautati, unii raniti fiind in stare grava.

Agentia de stat siriana SANA nu a mentionat explozia marti seara.

Regiunea Ghouta de Est unde se afla orasul Harasta a fost mult timp un bastion forte al factiunilor rebele, in special al puternicei coalitii Jaysh al-Islam.

Fortele guvernamentale au inaintat semnificativ in aceasta zona, in pofida armistitiului in vigoare de la 30 decembrie in intreaga tara.

Peste 310.000 de persoane si-au pierdut viata in Siria de la declansarea conflictului, in martie 2011, odata cu represiunea manifestatiilor antiguvernamentale.