Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) inregistreaza in continuare multe incalcari ale armistitiului in sud-estul Ucrainei, a declarat miercuri trimisul special al OSCE la negocierile privind Ucraina, Martin Sajdik, citat de Xinhua.

Diplomatul a afirmat in fata presei, in Belarus, ca majoritatea victimelor in randul civililor si al combatantilor din Ucraina au fost ucise de armamentul greu, care trebuie retras de pe linia de contact dintre trupele guvernamentale si separatisti, conform acordurilor de la Minsk, potrivit Agerpres.

Reprezentantul OSCE a adaugat ca spera ca zilele urmatoare fortele sa se separe la Stanita Luganskaia.

Negocierile de pace au continuat asupra asa-numitei "formule Steinmeier" privind alegerile locale in unele localitati din regiunile Donetk si Lugansk, a mai spus Sajdik. Formula se refera la mecanismul de incheiere a ostilitatilor in estul Ucrainei propus de ministrul german de finante Frank-Walter Steinmeier.

Urmatoarea reuniune la Minsk a grupului trilateral de contact pentru Ucraina pe 7 decembrie, la o zi dupa reuniunea subgrupului pentru securitate. Un purtator de cuvant al ministerului de externe a declarat ca Belarus este dispusa sa gazduiasca in capitala sa si o eventuala intalnire a ministrilor de externe ai "cvartetului Normandia" - Rusia, Ucraina, Germania si Franta.