Coreea de Nord l-a concediat si exilat pe ministrul adjunct de Externe, ca pedeapsa pentru ca ambasadorul adjunct al tarii in Marea Britanie a fugit, scrie miercuri presa sud-coreeana citata de France 24 si News.ro.

Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Potrivit unei surse apropiate dosarului nord-coreean, citata sub acoperirea anonimatului de cotidianul Joong Ang Ilbo, Kung Sok-Ung a fost trimis intr-o zona agricola, saraca, impreuna cu familia sa.

Kim Jong-Un ar fi decis sa il pedepseasca pe seful adjunct al diplomatiei dupa ce ambasadorul adjunct al tarii comuniste in Marea Britanie,Thae Yong-Ho, a fugit in Coreea de Sud, impreuna cu familia sa, in urma cu doua luni.

Dictatorul ar fi concediat si exilat si alti patru diplomati de rang inalt insarcinati cu afacerile europene. Ministerul Unificarii din Coreea de Sud a anuntat ca verifica informatiile.

Kung, in varsta de 72 de ani, este un diplomat vechi, care s-a ocupat de relatiile diplomatice ale Phenianului cu Rusia si Europa timp de aproape doua decenii.

De cand a preluat puterea, in 2011, Kim a ordonat numeroase executii ale unor inalti oficiali, pentru a-si consolida puterea.

In august, Ministerul sud-coreean al Unificarii a confirmat ca Phenianul l-a executat pe vicepremierul pentru Educatie, pentru lipsa de respect fata de Kim.

Cel mai cunoscut caz este cel al unchiului dictatorului, la un moment dat numarul doi din tara, care a fost executat in decembrie 2013 pentru tradare si coruptie.

Potrivit agentiei sud-coreene Yonhap, peste 100 de oficiali din partid au fost executati de cand Kim a preluat puterea, dupa moartea tatalui sau.