Un tren de pasageri a deraiat sambata seara in Long Island, New York, accidentul soldandu-se cu ranirea a 29 de persoane, informeaz Reuters. Traficul feroviar pe una din liniile cheie de tranzit local a fost suspendat in ambele sensuri.

Accident de tren in Long IslandFoto: Agerpres/Xinhua

Nu sunt disponibile deocamdata informatiii privind circumstantele exacte ale accidentului, care s-a produs in jurul orei locale 21:10 (01:10 GMT), cand un tren local de pasageri a lovit un tren de lucru, la circa 32 km est de Manhattan, conform politiei.

Nu este clar deocamdata daca trenul de lucru stationa in acel moment.

Autoritatile locale au anuntat ca 29 de persoane au primit ingrijiri la spital pentru rani care nu le pun viata in pericol, precum fracturi si contuzii. Alte zeci de persoane au fost examinate si tratate la fata locului pentru zgarieturi.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a precizat intr-o declaratie de presa ca se inregistreaza 11 raniti, "dintre care nici unul nu este considerat in stare grava", insa citeaza rapoarte anterioare.

Primele trei vagoane ale trenului de pasageri au deraiat, in timp ce garnitura de intretinere a luat foc.

Linia de cale ferata unde a avut loc accidentul, una dintre cele mai aglomerate din New York, a fost inchisa dupa accident.

Accidentul de sambata din Long Island s-a produs la doar noua zile dupa ce un tren de pasageri a intrat intr-un terminal din Hoboken, New Jersey, in suburbia vestica a metropolei New York. O persoana a murit si peste 100 au fost ranite in accidentul din Hoboken, pentru care ancheta este inca in desfasurare.