Procurorii federali din SUA au pus sub acuzare, joi, noua persoane, inclusiv doi fosti consilieri ai guvernatorului statului New York, Andrew Como, pentru acte de coruptie in acordarea unor contracte publice si alte activitati ilegale.

Printre persoanele inculpate pentru acte de coruptie se numara Joseph Percoco si Todd R. Howe, fosti consilieri ai guvernatorului statului New York, Andrew Como. De asemenea, a fost pus sub acuzare Alain Kaloyeros, directorul Institutului politehnic SUNY, informeaza cotidianul The New York Times citat de Mediafax.

"Acuzatiile se refera la scheme infractionale care includ luari de mita, alte acte de coruptie si fraude la acordarea unor contracte publice in valoare de sute de milioane de dolari", se arata in rechizitoriul procurorilor federali.

Joseph Percoco este acuzat ca a solicitat si a primit mita in valoare de 315.000 de dolari in perioada 2012-2016 din partea companiei energetice Competitive Power Ventures, interesata de contracte in Hudson Valley, si de la grupul COR Development, care are activitati in zona Syracuse.