O explozie produsa intr-o piata din Davao, in sudul Filipinelor, orasul natal al presedintelui Rodrigo Duterte, a provocat moartea a cel putin zece persoane si ranirea altor catorva zeci, au informat surse oficiale citate de Reuters si AFP, potrivit Agerpres.

Un purtator de cuvant al presedintiei a declarat ca a fost vorba de o bomba. "Am gasit schije care provin de la un dispozitiv exploziv improvizat", a afirmat el la postul local de radio DZMM preluat de AFP.

Presedintele Duterte s-a aflat vineri la Davao, insa este in siguranta la o sectie de politie dupa explozie, a afirmat fiul sau Paolo Duterte, care este viceprimar al orasului.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Ernesto Abella, a afirmat pentru CNN Filipine ca aproximativ 60 de persoane au fost ranite si 10 au murit.

Incidentul a avut loc la o piata in fata hotelului Marco Polo din Davao, in sudul Filipinelor, a afirmat un purtator de cuvant al armatei. Un oficial al politiei a afirmat ca cel putin 30 de persoane au fost spitalizate.

Fiul presedintelui Duterte a declarat pentru Reuters ca tatal sau se afla departe de locul in care s-a produs explozia. Mai devreme, presedintele filipinez a aparut intr-o conferinta de presa televizata in oras.

Cinci barbati si cinci femei au fost ucisi in explozie, a precizat Paolo Duterte.

Presedintele Duterte este extrem de popular in Davao unde a detinut functia de primar timp de peste 22 de ani inainte de a castiga alegerile prezidentiale in luna mai, victorie obtinuta in urma promisiunilor ca va declansa un razboi impotriva drogurilor in care au murit peste 2.000 de oameni dupa ce a preluat mandatul pe 30 iunie.