Insarcinatul cu afaceri al ambasadei Austriei la Ankara a fost convocat sambata seara la Ministerul de Externe turc din cauza unui "incident" survenit pe aeroportul din Viena, informeaza duminica AFP, care citeaza o sursa diplomatica turca.

HotNews.roFoto: Hotnews

Turcia a protestat fata de un mesaj de informare care rula pe ecranele din aeroportul din Viena in care se spune ca "Turcia autorizeaza relatiile sexuale cu copiii sub 15 ani", citeaza Agerpres.

"Protestul nostru a fost transmis partii austriece. Acest anunt afecteaza imaginea Turciei si este fals", a declarat sursa diplomatica turca, sub rezerva anonimatului.

Pe ecranele din aeroportul din Viena sunt difuzate titluri din ziarele austriece, iar bannerul incriminat apartinea cotidianului Kronen Zeitung. Acesta a fost indepartat de catre autoritatile aeroportuare dupa demersurile facute de catre Turcia, a indicat agentia de presa Dogan.

Nu este primul incident de acest fel. La 3 august, acelasi ziar publica un mesaj care se derula pe unul dintre ecranele aeroportului din Viena: "Daca mergeti in Turcia, il sustineti pe Erdogan". Si acesta a fost retras, la solicitarea autoritatilor turce.

AFP aminteste ca, luna trecuta, Curtea Constitutionala din Turcia s-a pronuntat in favoarea inlaturarii unei dispozitii din codul penal care caracteriza orice act sexual cu un minor sub 15 ani drept "abuz sexual", o decizie denuntata de societatea civila.

Si ministrul de externe suedez Margot Wallstrom a denuntat duminica decizia celei mai inalte autoritati judiciare din Turcia. "Decizia turca de a permite raporturi sexuale cu copii sub 15 ani trebuie schimbata. Copiii au nevoie de mai multa protectie, nu de mai putina, impotriva violentei si a abuzurilor sexuale", a scris ea pe contul sau de Twitter.