Terorismul islamic a ajuns in Germania, iar politicienii trebuie sa raspunda ingrijorarilor opiniei publice privind securitatea si imigratia, a declarat marti premierul landului Bavaria (sud-estul Germaniei), Horst Seehofer, potrivit Reuters.

Horst SeehoferFoto: Captura video

"Fiecare atac, fiecare act de terorism, e mult prea mult. Terorismul islamic a ajuns in Germania", a declarat Seehofer intr-o conferinta de presa.

Premierul Bavariei a mai afirmat ca germanii sunt plini de teama si au nevoie de raspunsuri din partea politicienilor lor, dupa ce in mai putin de o saptamana au avut loc patru atacuri violente, doua dintre acestea avand legaturi cu terorismul islamic.

"Avem nevoie de mai multa securitate in Germania", a spus Horst Seehofer, lider al partidului conservator Uniunea Crestin-Sociala din Bavaria (CSU), cerand guvernului federal sa ia masuri decisive pentru a imbunatati securitatea dupa aceste atacuri.

"Oamenii sunt enervati, plini de teama, iar acest lucru e total de inteles. Au nevoie de raspunsuri fiabile din partea politicienilor si nu de dezbateri si justificari fara sfarsit", a mai spus el.

O serie de atacuri comise in Germania incepand cu 18 iulie s-au soldat cu 11 oameni ucisi si zeci de raniti, alimentand ingrijorarea publica privind politica portilor deschise a cancelarului german Angela Merkel fata de refugiati.

Peste un milion de migranti au intrat in Germania anul trecut, multi dintre acestia fugind de confictele din Afganistan, Siria si Irak.