Cinci persoane retinute dupa atacul din seara de 14 iulie de pe promenada din Nisa, suspectate de legaturi cu Mohamed Lahouaiej Bouhlel, soferul camionului care a intrat in multime, urmeaza sa apara joi in fata judecatorilor francezi. Cei cinci suspecti sunt patru barbati cu varste cuprinse intre 22 si 40 de ani si o femeie in varsta de 42 de ani, potrivit AFP.

Atacul terorist de la NisaFoto: Agerpres/AP

Bilantul atacului de la Nisa se ridica la 84 de morti, printre care se numara zeci de copii si adolescenti, si sute de raniti.

Autorul atacului de joi seara de la Nisa, soferul camionului care a intrat in multime, omorand 84 de oameni, este Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetatean francez de origine tunisiana, in varsta de 31 de ani, care locuia la Nisa. Mohamed Lahouaiej Bouhlel era in proces de divort si era tatal a 3 copii, a dezvaluit vineri BBC.

El a fost ucis de politisti, care au tras numeroase focuri de arma in directia soferului aflat in cabina camionului, in seara atacului.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel a intrat cu camionul in multimea adunata pe promenada din centrul Nisei de Ziua Frantei, ucigand 84 de oameni.

Soferul ucigas a condus prin multime, ucigand oameni pe o distanta de 2 km din totalul de 5 ai promenadei unde se sarbatorea Ziua Frantei.

Actele de identitate ale barbatului au fost gasite in camion.

Vecinii barbatului au povestit pentru presa ca acesta era un om singuratic si tacut, care nu raspundea la salut.

Organizatia jihadista Stat Islamic a revendicat, sambata dimineata, masacrul comis joi seara la Nisa.

"Autorul operatiunii este un soldat al Statului Islamic. El a executat aceasta operatiune ca raspuns pentru cetatenii tarilor din coalitia care lupta impotriva Statului Islamic", a anuntat agentia d stiri Amaq, apropiata de ISIS, citand "surse de securitate".