Liderul de extrema dreapta al aosciatiei suporterilor rusi este deportat din Franta dupa violentele de la meciul Anglia Rusia ce a avut loc in Marsilia in cadrul Euro 2016, informeaza BBC.

Alexander ShpryginFoto: vk.com/shprygin

Alexander Shprygin este printre cei 20 de fani rusi ce sunt expluzati din tara gazada a turneului de fotbal.

Marti, fortele speciale franceze au oprit in Cannes un autobuz cu fani rusi.

“Politia se razbuna pentru greselile lor de acum trei zile. Suntem intr-un autobuz in Cannes si suntem blocati de scutieri. Nu mergem nicaieri deocamdata”, declara acum doua zile rusul.

Actiunea politistilor francezi a infuriat Moscova, ambasadorul francez fiind convocat in semn de protest.

Alexander Shprygin a facut inchisoare, a fost fotografiat executand salutul nazist si se defineste ca "patriot".

Cu acest pedigree, el este presedintele Asociatiei suporterilor rusi, ale carei elemente radicale au fost aratate cu degetul in cursul violentelor de la Marsilia, scrie AFP.

Nascut in 1977, Shprygin a mers pentru prima oara pe stadion la varsta de 12 ani. Fan al Dinamo Moscova, el si-a castigat notorietatea in randurile huliganismului sub porecla de "Kamancha".

El este de asemenea un apropiat al trupei de metal Korrozia Metalla, ale carei piese, ostentativ rasiste, precum "White Power" sau "Skinhead", figureaza pe lista materialelor extremiste interzise in Rusia.

In 2001, apare intr-o fotografie efectuand salutul nazist in compania vocalistului trupei si a unei femei in sanii goi, un gest pe care l-a explicat ulterior prin starea sa de ebrietate.

"Nu sunt un fascist, nici un nazist", a dat el asigurari, doar un "patriot".