Printul William, al doilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, apare pe coperta revistei pentru homosexuali din Marea Britanie "Attitude" unde a acordat si un interviu in care se exprima impotriva hartuiruii persoanelor, din cauza orientarii lor sexuale. El a declarat pentru "Attitude" ca lesbienele, homosexualii, bisexualii si transsexualii (LGBT), trebuie sa fie mandri de ceea ce sunt.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declaratia vine la o zi dupa ce sotii William si Kate au semnat intr-o carte de condoleante la ambasada americana din Londra pentru victimele atacului recent din clubul de noapte gay din Orlando, Florida.

Printul a condamnat vehement atitudinea negativa la adresa comunitatii LGBT: "Nimeni nu ar trebui sa fie atacat pentru orientarea sa sexuala, din niciun motiv", a spus ducele de Cambridge.

Fotografia in care William apare razand insoteste titlul "Making History" si citatul lui "Nimeni nu ar trebui sa fie hartuit pentru sexualitatea sa, sau din orice alt motiv".

"Am intalnit tineri gay, tinere lesbiene, persoane transgen prin intermediul revistei 'Attitude'. Sunt curajosi fiindca vorbesc si dau speranta celor supusi unor intimidari teribile. Forta si optimismul lor ar trebui sa ne incurajeze pe toti sa ne opunem oricarui fel de hartuire", a adaugat el.

"Ar trebui sa fiti mandri de persoana care ce sunteti, nu ati facut nimic de care sa va fie rusine", le-a spus printul homosexualilor.

"Attitude" este revista gay cea mai vanduta in Marea Britanie, cu un tiraj de 60.000 de exemplare lunar. Pe coperta publicatiei au mai aparut in trecut Daniel Radcliffe, vedeta din "Harry Potter", si Liam Payne, membru al grupului One Direction. Printul Harry a fost laudat in 2013 pentru ca a salvat un soldat din regimentul sau dintr-un atac motivat ura fata de homosexuali.

William este primul membru al Casei Regale care apare pe coperta unei reviste gay.