Autoritatile germane au anuntat ca au dejucat un proiect de atentat al gruparii Stat Islamic si au arestat trei sirieni intrati in Europa prin Grecia, scrie AFP.

"Potrivit rezultatelor anchetei in curs" suspectii urmareau sa comita un atentat sinucigas pentru "organizatia terorista externa Stat Islamic", "in zona veche a orasului Dusseldorf", afirma parchetul federal, intr-un comunicat.

Cei trei barbati, Hamza C., 27 de ani, Mahood B., 25 de ani, si Abd Arahman A. K., 31 de ani, toti de nationalitate siriana, au fost arestati in Renania de Nord Westfalia, in Brandeburg, si in Baden Wurtemberg.

Acestia au intrat separat in Europa prin Grecia, in martie si iulie 2015, cu putin timp inainte de varful fluxului migratoriu care a afectat Europa.

Un al patrulea barbat, Saleh A., 25 de ani, a fost arestat in februarie in Franta, unde se afla si in prezent, urmand ca Germania sa ceara extradarea sa.

Chiar daca "nu exista indicii care sa permita sa se afirme ca suspectii au inceput sa isi aplice planul de atac", acestia pregateau un atentat "in zona veche a orasului Dusseldorf".

Potrivit planurilor lui Saleh A. si Hamza C., care primisera in Siria ordinul de a organiza acest atentat, doi kamikaze "cu veste explozibile" urmau sa se detoneze pe una dintre arterele principale din centrul metropolei economice.

Germania nu a fost atinsa pana in prezent de un atentat jihadist de amploare, spre deosebire de vecinii sai, Franta si Germania.