Peste 500 de imigranti au fost salvati sambata din barci supraaglomerate ale traficantilor in apropiere de regiunea de coasta a Libiei, cu iesire la Marea Mediterana, de autoritati italiene si irlandeze, relateaza Associated Press, citata de Mediafax.

La operatiunile de sambata de pe Marea Mediterana pentru combaterea traficantilor de persoane, s-a alaturat si Irlanda care a trimis luna trecuta o nava militara in acest scop.

Vasul Le Roisin, trimis de armata irlandeza pentru a participa la operatiunile de cautare si salvare a celor care traverseaza ilegal Marea Mediterana, a salvat 123 de imigranti, dintr-o barca gonflabila de 12 metri lungime, fiind recuperat si corpul unui barbat.

Alti 101 imigranti au fost salvati dintr-o barca gonflabila de un vas al Marinei italiene, iar paza de coasta italiana a anuntat ca a recuperat inca 322 de imigranti dintr-o barca plutind in larg.

In conditiile in care nu se mai gasesc locuri in adaposturile pentru imigranti, un vas al Marinei italiene (Vega) s-a indreptat spre Reggio Calabria, un port din sudul Italiei, transportand 135 de supravietuitori si corpurile a 45 de persoane, recuperate in cursul unor operatiuni de vineri, cand ar fi fost salvati 2.000 de imigranti in total.