Fostul candidat republican la presedintia Statelor Unite Rick Santorum a anuntat marti ca il sprijina pe Donald Trump pentru a fi ales presedinte, adaugand ca a fost influentat de lista lui Trump pentru posibili nominalizati la Curtea Suprema, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

Rick SantorumFoto: Agerpres/AP

Santorum, care a renuntat la cursa prezidentiala in februarie oferindu-si sprijinul pentru senatorul Marco Rubio, a declarat la Fox News ca "problema cea mai importanta este pastrarea Constitutiei acestei tari si o Curte Suprema liberala o va distruge".

Miercurea trecuta, Trump a prezentat o lista de 11 judecatori pe care i-ar lua in considerare, daca va fi ales, pentru a-l inlocui la Curtea Suprema pe Antonin Scalia, decedat in februarie la varsta de 79 de ani, aminteste Reuters.

Decesul lui Antonin Scalia, unul dintre cei mai conservatori membri ai Curtii Supreme de Justitie a Statelor Unite, a declansat o dezbatere nationala in contextul alegerilor prezidentiale din acest an, oferind posibilitatea presedintelui Barack Obama sa numeasca un succesor liberal.