Interesele lui Vladimir Plahotniuc și ale familiei fostului președinte Vladimir Voronin au fost reprezentate, prin interpuși, în compania offshore prin care a fost controlat postul de televiziune NIT TV, scrieRISE Moldova.

Mai multe documente consultate de reporterii RISE, arată că din grupul intermediarilor în afacerile oligarhului fac parte un ministru și un viceministru, dar și președintele Parlamentului.

Postul de televiziune NIT a fost lansat în 1997 de compania Noile Idei Televizate SRL, iar timp de aproape 20 de ani asociații majoritari au fost ascunși în offshore. În cercul de intrepuși ai beneficiarilor reali figurează actualul viceministru al Economiei, Vitalie Iurcu, bancherul familiei fostului președinte Vladimir Voronin, Igor Anglicev, dar și reprezentantul-cheie al afacerilor lui Plahotniuc în paradisurile fiscale – Serghei Noscov.

Deși postul de televiziune a fost închis acum patru ani, după ce i-a fost retrasă licența, societatea Noile Idei Televizate SRL este încă activă, mai scrie RISE Moldova ininvestigatia ce poate fi citita integral AICI.