Uniunea Europeana se aseamana din ce in ce mai mult cu o camera in care exista un "dialog al surzilor", a afirmat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, el denuntand tendintele populiste ale guvernelor statelor membre, scrie Mediafax, citand RAI News.

Martin SchulzFoto: Hotnews

"Uniunea Europeana se aseamana din ce in ce mai mult cu o camera plina de surzi care isi urla in urechi. Dialogul a devenit ineficient. Guvernele statelor membre vorbesc pentru publicul national", a declarat Martin Schulz intr-un discurs rostit la Universitatea pentru Straini din Siena.

"Multe partide din statele membre folosesc Uniunea Europeana ca tap ispasitor pentru toate problemele; nu este un fenomen nou, dar nu a mai fost niciodata de a asemenea amploare", a spus Martin Schulz, conform RAI News.

Uniunea Europeana se confrunta cu o serie de probleme importante, precum criza imigratiei, situatia din zona euro, referendumul organizat in Marea Britanie privind apartenenta la Blocul comunitar si terorismul.

"In privinta combaterii terorismului, solutia Uniunii Europene nu poate fi si nu trebuie sa fie o copie a celei din Statele Unite", a subliniat presedintele PE.