Ministrul german de finante Wolfgang Schaeuble a declarat ca Grecia nu are si nu va avea nevoie de o relaxare a datoriei externe, atata vreme cat troica creditorilor considera ca datoria este sustenabila, relateaza Bloomberg.

Criza din GreciaFoto: Agerpres/Xinhua

Mecanismul European de Stabilitate incearca sa determine costurile de finantare a economiei Greciei pentru o perioada extinsa de timp, a declarat Schaeuble cu ocazia unei vizite la Amsterdam.

Desi nu fac parte din programul elen, aceste operatiuni - daca vor fi aplicate - vor contribui la diminuarea presiunii pusa pe Grecia.

"Analiza de sustenabilitate a datoriei va determina daca sunt necesare masuri"pentru a ajuta economia Greciei, le-a spus Schaeuble reporterilor cu ocazia unei intalniri de 2 zile a ministrilor de Finante din tarile UE. "Sunt convns ca nu va fi necesar pentru urmatorii ani", a adaugat ministrul german.

Obligatiunile germane au crescut, vineri, pentru a treia zi consecutiv, dupa ce ministrii de finante europeni si Fondul Monetar International au semnalat ca sew discuta despre un acord pentru urmatoarea tarnsa a programului de bailout. Schaeuble a declarat ca "nu avem nicio dorinta" sa repetam confruntarea de vara trecuta dintre Grecia si creditorii sai.