Un avion al companiei EasyJet a fost oprit sambata pe aeroportul din Viena cu putin timp inainte de decolarea spre Londra dupa ce o pasagera a crezut ca vecinul ei de scaun este un extremist islamist, au anuntat autoritatile austriece.

"Femeii i s-a parut ca a vazut mesaje avand legatura cu SI (gruparea terorista Stat Islamic) pe telefonul mobil al barbatului", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Grundboeck, potrivit Agerpres.

Femeia a alertat personalul navigant, decolarea a fost anulata si toti pasagerii au fost debarcati cu bagaje cu tot pentru o inspectie a aparatului de zbor.

"Totusi, nu s-a gasit nimic, avionul a decolat ulterior, dar barbatul si femeia nu, ei urmeaza sa fie interogati", a explicat Grundboeck care a adaugat ca barbatul este cetatean irakian. Oficialul austriac nu a putut indica nationalitatea femeii.

Incidentul s-a produs in contextul unei tensiuni extrem de crescute in Europa dupa atentatele de marti din Bruxelles, revendicate de Stat Islamic. ¬