Doua minore, in varsta de 15 si 17 ani, au fost inculpate in Franta dupa ce au amenintat pe internet ca urmeaza sa comita un atentat intr-o sala de concerte din Paris, la 4 luni de la masacrul din sala Bataclan. Tinerele au afirmat ca intentionau sa comita atacuri "similare celor din 13 noiembrie", anunta AFP, citand surse judiciare.

Cele doua tinere au fost prezentate vineri in fata judecatorilor si au fost puse sub acuzare pentru asociere criminala cu o organizatie terorista.

Tanara in varsta de 15 ani a fost plasata in detentie provizorie, iar cea de 17 ani sub control judiciar.

Patru adolescente care schimbau mesaje pe reteaua de socializare Facebook, in care au afirmat ca urmeaza sa comita un atentat, au fost retinute miercuri de Directia Generala de Securitate Interna din Franta. Doua dintre tinere au fost eliberate.

Anchetatorii banuiesc ca fetele planuiau un atac la o sala de concerte din Paris.

Tinerele au afirmat ca intentionau sa comita atacuri "similare celor din 13 noiembrie", a declarat o sursa din cadrul politiei.

Proiectul parea a fi doar "in stadiul de idee": anchetatorii nu au gasit arme sau materiale de natura exploziva.

Doua dintre fete erau surori si nu s-au intalnit niciodata cu celelalte doua, care, de asemenea, nu se cunosteau. Adolescentele locuiesc in orase diferite.