Politia australiana a inconjurat luni cladire din Ingleburn, zona din sud-vestul orasului Sydney, dupa ce in zona s-au tras focuri de arma care au provocat moartea unei persoane in varsta de 43 de ani si ranirea altor doua, scria The Guardian.

UPDATE Presupusul atacator a murit dupa ce s-a impuscat singur, anunta politia.

Trei persoane au parasit sediul de birouri dupa ce cladirea ea fost izolata de politie. O persoana a fost retinuta in aceasta dimineata in legatura cu incidentul, insa o persoana inarmata a ramas se afla in continuare in cladire.

Un reprezentant al politei, Mark Brett, a declarat intr-o conferinta desfasurata la ora locala 14:30 ca negocierile se afla “intr-o faza delicata”.

Acesta a precizat ca 2 barbati au fost dusi la spital pentru ingrijiri, iar unul dintre ei este suspus unei interventii medicale de urgenta. Celalalt este tratat pentru rani superficiale in partea inferioara a corpului.

Serviciile de urgenta au fost chemate la fata locului in jurul orei 10:45, unde politia a instalat un perimetru de protectie, solicitandu-le oamenilor sa evite zona.

“Politia ne-a spus sa nu ne apropiem de geamuri” a declarat un angajat al unei firme aflate in apropiere pentru AAP.