Sindicatele italiene l-au atacat pe noul director al muzeului Palatului regal Caserta pentru ca munceste prea mult, premierul Matteo Renzi sarind insa in apararea acestuia, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul lui Renzi l-a numit pe Mauro Felicori in urma cu cinci luni pentru a revitaliza soarta superbului palat baroc cu 1.200 de camere ce a apartinut regilor din dinastia Bourbonilor.

Acesta, ca multe alte comori artistice si culturale ale tarii, suferea din cauza deceniilor de neglijare si administrare proasta.

Sindicatele locale, insa, au trimis o scrisoare ministrului culturii, plangandu-se ca Felicori munceste pana seara tarziu fara ca restul personalului sa fie informat.

„Un asemenea comportament pune intreaga structura sub risc”, se scrie in scrisoarea publicata de Corriere de la Sera.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Renzi a spus ca acuzatiile la adresa lui Felicori, un expert in managementul siturilor culturale de 63 de ani, sunt ridicole.

„Sindicatele ce se plang de Felicori, ales de guvern dupa un proces de selectie international, ar trebui sa realizeze ca s-a intors roata. Distractia s-a terminat”, a spus Renzi.

Numarul de vizitatori la palatul Caseta, monument Unesco supranumit Versaiiles-ul Italiei, au urcat cu 70% in februarie, fata deaceeasi luna din anul anterior, iar veniturile au crescut cu 105%, a adaugat premierul italian.

"Questo direttore lavora troppo. Così non va". Questo il grido d'allarme lanciato contro il nuovo direttore della Reggia...

Posted by Matteo Renzi on Friday, March 4, 2016