Combinatul de panificatie "Franzeluta" S.A. din Republica Moldova anunta ca de sambata dimineata a pus in functiune o linie de productie a unui nou sortiment, denumit generic "painea sociala", ce va costa doar trei lei (60 de bani romanesti), informeazamoldova.org.

Decizia vine dupa ce acum 2 zile premierul Pavel Filip s-a intalnit cu ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, cu directorul Combinatului de panificatie Franzeluta si cel al Floarea Soarelui. Atunci Pavel Filip a solicitat "solidaritatea companiilor reprezentate cu puterea de cumparare pe care cetatenii o au astazi", iar directorul Franzeluta a declarat ca exista posibilitatea introducerii painii sociale la pret mai accesibil si de calitate buna.

Directorul general al companiei, cea mai mare de panificatie de peste Prut, Boris Andros, crede ca prin introducerea noului sortiment de paine, intreprinderea va raspunde nu doar cererii unui segment important de consumatori, dar si unei nevoi sociale.

"Intreaga societate trece acum printr-o perioada dificila. Iata de ce este important sa venim cu un produs pentru toate buzunarele, mai ales ca am fost incurajati de conducerea Guvernului ca vom fi sustinuti in acest demers. Ni s-a aprobat, o cantitate de grau din rezervele statului, acordata cu imprumut intreprinderii noastre cu termen de restituire dupa roada noua", a declarat Boris Andros.

Cititi siRomania va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar de peste 16 milioane de lei in produse alimentare si pacura