Romania va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar in valoare de 16.690.000 de lei, constand in produse alimentare si pacura, potrivit unei decizii luate in sedinta de joi a Guvernului, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, ajutorul consta in produse alimentare de baza - faina, zahar, malai, paste fainoase, conserve de carne, de pate, de legume, dar si in pacura pentru incalzire.

"Transportul acestor produse se realizeaza prin mijloacele auto din subordinea Administratiei Rezervelor de Stat. Pentru pacura este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri de 3.130.000 lei din Fondul de rezerva bugetara pentru a suplimenta bugetul MAI care va coordona acest transport. Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul Romaniei l-a promis Republicii Moldova si care tine cont de necesitati locale in anumite sate si comune din Republica Moldova care trec printr-o perioada dificila", a explicat Dan Suciu.

Surse oficiale au declarat pentru Agerpres ca Guvernul ar putea acorda in perioada urmatoare din fondurile Ministerului Dezvoltarii si un grant nerambursabil de un milion de euro pentru proiecte de utilitate publica in Republica Moldova.