Politia germana ar trebui, "daca este necesar", sa deschida focul impotriva imigrantilor care incearca sa intre ilegal in tara, a declarat lidera unui partid populist de dreapta, informeaza BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nici eu nu vreau acest lucru. Dar folosirea fortei armate exista ca ultim resort", a declarat Frauke Petry, lidera Partidului eurosceptic Alternativ fur Deutschland (AfD), sambata pentru un ziar regional.

Comentariile politicianului german au fost condamnate de partide de stanga si de sindicatul politiei germane.

Peste 1,1 milioane de migranti au sosit in Germania anul trecut.

Tot sambata, cancelarul Angela Merkel a declarat ca cea mai mare parte a migrantilor din Siria si Irak se vor intoarce acasa dupa terminarea razboaielor din tarile lor.

Ea a declarat la o conferinta a Uniunii Crestin-Democrate (CDU), partid de centru-dreapta, ca masurile dure adoptate saptamana trecuta vizeaza sa reduca afluxul de migranti, insa o solutie europeana este in continuare necesara.

Politia trebuie sa-i opreasca pe imigrantii care intra ilegal pe teritoriul german dinspre Austria, a declarat Petry pentru ziarul Mannheimer Morgen, iar "daca este necesar" sa foloseasca arme.

"Asta spune legea", a afirmat ea.

Thomas Oppermann, un influent membru al Partidului Social Democrat (SPD), formatiune de centru-stanga aflata la putere alaturi de CDU, a declarat ca "ultimul politician german in timpul caruia au fost impuscati refugiati a fost Erich Honecker", liderul Germaniei de Est comuniste.

Sindicatul politiei germane, Gewerkschaft der Polizei, a anuntat ca ofiterii nu vor impusca niciodata migranti, adaugand ca firmatiile lui Petry denota o mentalitate radicala si inumana, a denuntat sindicatul.

Numarul atacurilor comise anul trecut in Germania asupra locurilor in care sunt gazduiti refugiati a fost de 1.005, de cinci ori mai multe decat in 2014, noteaza BBC.