Doi islamisti britanici, sot si sotie, au fost gasiti vinovati de pregatirea unui atac terorist sinucigas care urma sa fie comis la Londra, in casa celor doi fiind gasite substante chimice periculoase, informeaza Mediafax citand Sky News.

Mohammed Rehman, in varsta de 25 de ani, si sotia lui, Sana Ahmed Khan, in varsta de 24 de ani, au fost gasiti vinovati de Tribunalul penal central de implicare in activitati teroriste.

Justitia britanica a stabilit ca cei doi islamisti intentionau sa comita un atac de amploare intr-un centru comercial din Londra sau la reteaua de metrou.

"Centrul comercial Westfield sau metroul londonez? Orice sfat va fi apreciat", scrisese Mohammed Rehman pe Twitter cu pseudonimul "Atentatorul tacut" si folosind o fotografie de profil a lui Mohammed Emwazi, supranumit "John Jihadistul", fost calau al retelei teroriste Stat Islamic mort intr-un raid aerian in Siria.

Celor doi, care neaga acuzatiile, urmeaza sa li se comunice sentinta la o data ulterioara.

Potrivit procurorilor, Rehman intentiona sa comita un atac sinucigas.

In casa din oraselul Reading (regiunea britanica Anglia) a celor doi islamisti au fost gasite substante chimice care puteau fi folosite pentru comiterea unui atentat de amploare.¬