Roger Waters, cofondatorul legendarului grup Pink Floyd, se declara ingrijorat de atitudinea belicoasa a lui Hillary Clinton, candidat democrat la prezidentialele din 2016, si afirma ca l-ar prefera pe principalul sau concurent la investitura democrata, Bernie Sanders, scrie AFP.

Roger Waters - spectacol The Wall in Vancouver (Canada)Foto: Agerpres/AP

"Ma ingrijoreaza teribil ca va deveni prima femeie presedinte (doar) pentru a arunca dracului o bomba nucleara asupra cuiva", a spus Roger Waters, intr-un interviu pentru revista Rolling Stone, publicat luni.

"Exista ceva ingrozitor de belicos in ea", a subliniat el, adaugand insa ca Hillary Clinton reprezinta "de departe, de foarte departe" o alegere mai buna decat toti candidatii republicani.

Rockerul, care a lansat recent o noua versiune a filmului "The Wall", traieste la New York dar, in calitate de cetatean britanic, nu are drept de vot in Statele Unite.

Fostul secretar de stat a fost adeseori prezentat ca fiind mai inclinat sa sustina optiuni militare decat presedintele Barack Obama, in special in ceea ce priveste razboiul civil din Siria.

Ea se bucura de sustinerea unui mare numar de celebritati, in special regina pop Katy Perry, care a cantat pentru ea sambata. Bernie Sanders, numarul doi in intentiile de vot la alegerile primare democrate, este sustinut mai degraba de veteranii folkului si de rockerii scenei indi.