Mai multi manifestanti au devastat luni birourile unui procuror din statul Guerrero (sudul Mexicului) pentru a protesta fata de disparitia a 43 de studenti, cu cateva zile de implinirea unui an de la aceasta tragedie, scrie AFP si Agerpres.

Incidentele au avut loc in cursul unei manifestatii a studentilor si rudelor celor disparuti, in fata sediului autoritatilor judiciare din orasul Chilpancingo, unde au atarnat portretele ale tinerilor.

Unii manifestanti au reusit sa patrunda in cladire unde au distrus calculatoare, camere de supraveghere video si au avariat patru masini.

Vidulfo Rosales, unul din avocatul familiilor, a afirmat ca manifestatia a fost organizata pentru a determina autoritatile sa ii gaseasca pe cei 43 de tineri, "care este principala cerere a miscarii".

Sambata, la Ciudad de Mexico este prevazuta o manifestatie pentru a marca un an de la disparitia acestor studenti, atacati in noaptea de 26 spre 27 septembrie de politia municipala din Iguala care ulterior i-a predat unui cartel al drogurilor, Guerreros Unidos.

Potrivit autoritatilor, acest cartel i-ar fi ucis si incinerat intr-o groapa de gunoi, pentru ca au fost confundati cu membri ai unui cartel rival.

Anchetatori independenti au pus recent sub semnul intrebarii aceste concluzii, afirmand ca nu exista nicio dovada ca tinerii au fost incinerati intr-o groapa de gunoi.

Parintii studentilor disparuti intentioneaza sa declanseze o greva a foamei de 48 de ore miercuri la Ciudad de Mexico, cu o zi inainte de intalnirea cu presedintele tarii, Enrique Pena Nieto, a carui popularitate s-a prabusit in urma acestor evenimente.