Autoritatile New York-ului au declarat luni ca orasul se pregateste pentru "cea mai mare provocare" in materie de securitate, odata cu sosirea, la sfarsitul lui septembrie, a Suveranului Pontif si a 170 de lideri mondiali pentru Adunarea Generala a ONU, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Credem ca aceasta va fi "cea mai mare provocare" cu care politia acestui oras s-a confruntat vreodata, a declarat, in timpul unei conferinte de presa, seful politiei locale Bill Bratton, subliniind ca cei 170 de lideri asteptati reprezinta "90% dintre liderii mondiali".

"Nu am vazut niciodata ceva asemanator", a confirmat primarul orasului, Bill de Blasio. Acesta a precizat ca mii de politisti vor fi mobilizati pentru a asigura securitatea: pe pamant, pe mare si in aer.

Aceasta mobilizare va implica circa 50 de agentii locale sau nationale, printre care serviciile secrete, FBI, politia si pompierii din New York, serviciile municipale de urgenta. serviciul de transporturi, paza de coasta si serviciile vamale.

Papa Francisc va sosi in seara zilei de 24 septembrie la New York, de la Washington, si va pleca in dimineata zilei de 26 septembrie spre Philadelphia, in timp ce 170 de lideri mondiali se vor reuni la New York pentru Adunarea Generala a ONU, ce va fi precedata de un summit al dezvoltarii durabile, in perioada 25-27 septembrie.