Thailanda a emis miercuri un mandat de arestare impotriva unui cetatean strain suspectat de comiterea atentatului cu bomba de la Bangkok, soldat cu 20 de morti, si a difuzat portretul robot al acestui barbat care ar face parte dintr-o retea, relateaza AFP.

Principalul suspect in atentatul din BangkokFoto: Captura YouTube

Potrivit mandatului, emis de una dintre curtile penale din Bangkok, acest "strain neidentificat" este suspectat de "asasinat", "asociere criminala" si "participare la confectionarea unei bombe", dupa atacul sangeros comis luni in centrul capitalei thailandeze.

Conform portretului robot difuzat de politie anterior in cursul zilei, barbatul, ce parea tanar, are parul castaniu si des si poarta ochelari cu rama neagra.

Acest barbat a fost vazut pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere in timp ce lasa un rucsac in fata sanctuarului Erawan, inainte de a parasi zona. Cateva minute mai tarziu, bomba a explodat in acel loc.

Cel putin 13 cetateni straini figureaza printre victime: chinezi, singaporezi, un indonezian, doi hongkonghezi, dintre care unul detinea un pasaport britanic, si mai multi membri ai unei familii malaeziene, intre care un copil de patru ani. Dintre raniti, 68 sunt in continuare spitalizati, 12 in stare grava.

Autoritatile thailandeze considera ca barbatul a avut complici si ca face parte dintr-o "retea", potrivit sefului politiei Somyot Poompanmoung.

"Cel putin alte doua" persoane ar putea fi implicate in atac, a precizat Prawut Tavornsiri, purtatorul de cuvant al politiei.

"Raufacatorul nu ar fi putut actiona singur", a mai sustinut Somyot, insa atentatul nu a fost pana acum revendicat. Autoritatile au anuntat ca ofera o recompensa de un milion de bahti (25.400 de euro) pentru orice informatie ce ar putea duce la arestarea suspectului.