Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat "profund indurerat" de atacul armat comis la o biserica din statul Carolina de Sud, soldat cu noua morti, informeaza Mediafax, care citeaza ABC News.

Barack ObamaFoto: Captura Youtube.com

"Orice incident de acest fel este o tragedie. Orice atac soldat cu victime multiple este o tragedie", a declarat presedintele SUA.

"Tragediile de acest fel s-au multiplicat in Statele Unite", a adaugat Obama, precizand ca il cunostea personal pe reverendul Clementa Pinckney, una dintre victimele atacului.

"Am tinut discursuri dupa prea multe incidente de acest fel. Astfel de incidente nu se intampla la fel de frecvent in alte tari avansate. La noi se intampla pentru ca armele pot fi cumparate prea usor. Nu mai putem amana, trebuie sa intervenim pentru modificarea legislatiei privind armele de foc", a spus Obama.

Presupusul autor al atacului armat soldat cu noua morti comis joi intr-o biserica din Statele Unite a fost arestat.

Dylann Roof, in varsta de 21 de ani, a fost arestat joi dupa-amiaza in localitatea Shelby, situata in statul Carolina de Nord.

"Pot confirma ca un suspect este un custodie in legatura cu atacul comis la o biserica din Charleston", a comunicat procurorul-general al Statelor Unite, Loretta Lynch.

Noua persoane au fost ucise in atacul armat comis miercuri seara intr-o biserica metodista frecventata de afroamericani din Charleston, in statul Carolina de Sud.