In marea lor majoritate, grecii doresc ca autoritatile de la Atena sa ajunga la un acord cu creditorii tarii, Grecia sa ramana in Uniunea Europeana, pastrand si moneda comuna, euro, si, desi sperantele in guvernul lui Alexis Tsipras s-au mai redus, partidul aflat la guvernare, Syriza, continua sa se bucure de increderea grecilor, arata un sondaj publicat duminica, citata de Agerpres.

Potrivit unui sondaj de opinie al institutului Kappa Research, aparut duminica in publicatia To Vima, 71,9% dintre cetateni s-au pronuntat in favoarea ajungerii la un acord cu institutiile internationale (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International), in timp ce 23,2% ar prefera ruperea relatiilor cu aceste organisme. Totodata, potrivit aceluiasi sondaj, 72,9% dintre greci doresc mentinerea tarii in zona euro, iar 20,3% ar dori o revenire la drahma. In plus, 36,1% dintre persoanele intervievate considera ca tara este in pragul falimentului, fata de 32,7% care cred contrariul.

Sondajul mai releva ca 79,4% dintre cei chestionati doresc ca Grecia sa ramana membra a UE, iar un procent de 73,7% au aceeasi parere in ceea ce priveste NATO. Doar 17,2% doresc o iesire din UE si 22% ar fi de acord ca Grecia sa se retraga din Alianta Nord-Atlantica.