Grecia va prezenta "o lista completa de reforme precise in urmatoarele zile", au anuntat intr-un scurt comunicat institutiile europene in noaptea de joi spre vineri, dupa o reuniune asupra salvarii financiare a tarii, informeaza AFP.

Grecia va stabili reformele, iar angajamentele asumate in cadrul Eurogrupului din 20 februarie au fost reafirmate, cu scopul "de a incheia cat mai curand posibil'' si "intr-un spirit de incredere reciproca", adauga declaratia publicata dupa o intalnire de mai mult de trei ore consacrata Greciei, la care au participat cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, potrivit Agerpres.

La aceasta reuniune, organizata la cererea primului ministru grec Alexis Tsipras de presedintele Consiliului Donald Tusk pe marginea summitului celor 28 la Bruxelles, au participat de asemenea presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si cei ai BCE Mario Draghi si Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem.

"Nu am discutat despre cifre sau angajamente specifice", a declarat dna Merkel intr-o conferinta de presa.

"Li s-a cerut (liderilor greci) sa fie mai precisi asupra reformelor si ca acestea sa fie prezentate mai repede decat era prevazut", a explicat la randul sau Hollande, insistand ca "notiunea de accelerare a fost dorita si de unii si de altii".

"Discutiile politice au loc la Bruxelles, misiunile de verificare la Atena", precizeaza textul institutiilor, indicand ca "Eurogrupul este gata sa se intalneasca din nou cat mai curand posibil".