Un francez arestat in Bulgaria pe 1 ianuarie pentru a incercat sa fuga in Siria este suspectat de legaturi cu Cherif Kouachi, unul dintre cei doi frati care au comis atentatul asupra redactiei Charlie Hebdo, a anuntat justitia bulgara pentru AFP.

Mandatul de arestare european emis de Franta pe numele lui Fritz-Joly Joachin mentioneaza aczatia de "participare la un grup criminal armat avand obiectivul de a organiza acte teroriste".

"Inainte de plecarea sa pe 30 decembrie catre Turcia, el a fost in mai multe dati in contact cu unui dintre fratii Kouachi, Cherif", precizeaza mandatul.

Joachin, in varsta de 29 de ani, de origine haitiana, a fost retinut impreuna cu fiul sau, cand incerca sa treaca granita bulgaro-turca intr-un autobuz.

Parchetul din Haskovo (sudul Bulgariei) anuntase initial ca acesta facea obiectul unui mandat de arestare european, apoi ca sotia sa l-a acuzat ca a rapit fiul lor de trei ani, pe 30 decembrie, pentru a il duce la jihadistii din Siria unde sa fie educat in spiritul principiilor Islamului radical.

Copilul a fost inapoiat mamei intre timp.