Canada va trimite tone de bluzoane, cizme si manusi pentru a echipa pentru perioada iernii aproximativ 30.000 de militari ucraineni care lupta impotriva separatistilor prorusi din estul Ucrainei, a anuntat miercuri ministrul canadian al Apararii, Rob Nicholson, potrivit Mediafax.

In plus, armata canadiana va livra Ucrainei echipamente de comunicare, lunete termice si aparate de vedere pe timp de noapte. Toate echipamentele enumerate, in valoare de 11 milioane de dolari canadieni, urmeaza sa fie livrate joi, a spus Nicholson in cursul unei conferinte de presa.

De asemenea, la inceputul anului viitor, Canada intentioneaza sa aduca pe cale maritima un spital de campanie si echipamente de deminare, a adaugat ministrul.

In august, Ottawa a livrat deja armatei ucrainene casti, lunete de lupta, veste antiglont, truse de prim ajutor, corturi si saci de dormit. Conflictul din estul Ucrainei, ocupat de separatistii prorusi, s-a soldat cu peste 4.300 de morti de la lansarea "operatiunii antiteroriste" ucrainene la mijlocul lui aprilie.