Presedintele belarus Aleksandr Lukashenko a criticat prabusirea standardelor de calitate ale alimentelor rusesti dupa destramarea Uniunii Sovietice, in 1991, laudand mentinerea acestora in tara sa, afirmand ca salamul belarus nu contine hartie igienica, relateaza postul RFE/RL in pagina electronica, citat de Mediafax.

Potrivit postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), Lukashenko s-a declarat mandru ca in salamul produs in tara sa nu exista hartie igienica, apreciind ca acesta este un lucru care face produsele belaruse mai bune ca cele rusesti.

Alimentele "belaruse sunt de o calitate substantial superioara", le-a spus el vineri unor jurnalisti rusi. "Nu exista hartie igienica in salamul (belarus) si nu a existat vreodata", a continuat el.

Lukashenko a spus ca "asemenea fapte au fost descoperite in intreprinderi rusesti - hartie igienica, soia, tot felul de aditivi".

Atat hartia igienica, cat si salamul se aflau printre produsele afectate de penurii in ultimii ani ai Uniunii Sovietice, noteaza postul.