Insurgentii de la Donetk au anuntat ca o companie de 94 de militari ucraineni s-a predat marti separatistilor in apropierea localitatii Kuteinikovo, in sud-estul Ucrainei, relateaza agentia rusa Itar-Tass.

Potrivit insurgentilor, "armata republicii" Donetk a capturat marti 94 de militari ucraineni.

"Peste 50 de militari ucraineni au fost ucisi sau raniti in confruntarile din apropierea satului Kuteinikovo. In urma unor negocieri, 95 de militari ucraineni au acceptat sa se predea", au anuntat separatistii prorusi intr-un comunicat.

Insurgentii au mentionat, de asemenea, ca 11 vehicule blindate ale armatei ucrainene au fost distruse marti in apropiere de localitatea Vorovskoe, in sud-vestul regiunii Donetk.

Duminica, insurgentii prorusi din orasul ucrainean Donetk au prezentat, in fata unei multimi adunate in centrul orasului rebel, zeci de militari ucraineni capturati in ultimele saptamani, in timp ce restul Ucrainei celebra Ziua Independentei. Militarii, capturati in cursul luptelor din estul Ucrainei, au fost adusi in Piata Lenin din Donetk, unde oamenii adunati i-au huiduit si au scandat "fascistii". In paralel, la Kiev se desfasura o parada organizata de Administratia proocidentala cu ocazia Zilei Independentei Ucrainei.

Uniunea Europeana a condamnat aceasta parada organizata de insurgenti, denutand o "incalcare a reglementarilor internationale".

Armata ucraineana este implicata, de cateva luni, in confruntari cu insurgenti separatisti prorusi, in regiunile Donetk si Lugansk, potrivit Mediafax.