In localitatile de coasta din Bulgaria, Primorsko si Byala, a fost declarata miercuri stare de dezastru dupa ce ploile torentiale au cauzat inundatii serioase in zona, copaci cazuti au blocat sosele si numeroase gospodarii si cladiri au ramas fara energie electrica. Si localitatea Sozopol a fost de asemenea grav afectata de furtuna, scrie miercuri agentia DPA citata de Agerpres.

Orasul Primorsko si satele Yasna Polyana si Vesselie s-au confruntat cu cea mai mare cantitate de precipitatii, au anuntat autoritatile locale din Burgas. Primarul din Primorsko a convocat in aceasta dimineata o sedinta a centrului local pentru raspuns in situatii de urgenta. Drumul care leaga Primorsko de Arkoutino a fost inundat complet de apele umflate ale raului Ropotamo, iar soseaua care leaga Primorsko si Yasna Polyana a devenit, de asemenea, imposibil de parcurs, din cauza copacilor smulsi din radacini si prabusiti pe carosabil.

Furtuna a lasat 300 de turisti intr-un hotel din Primorsko fara electricitate si apa. Parterul hotelurilor din statiune si casele de vacanta au fost inundate.

Si in localitatea Sozopol au fost raportate intreruperi ale alimentarii cu energie electrica si blocaje ale traficului rutier.

In zona localitatii Byala, copacii au fost smulsi din radacini, case inundate si numeroase gospodarii si cladiri au ramas fara energie electrica, iar plaja si numeroase strazi au fost afectate grav, a anuntat primarul localitatii, Anastas Trendafilov. Opt oameni au fost evacuati de echipele de salvare din zona Byala.

Copacii cazuti din cauza furtunii au blocat drumul dintre Varna si Burgas.

Opt din cele 28 de regiuni ale Bulgariei au fost, miercuri, sub atentionare cod galben de precipitatii si furtuna, cu avertizari de precipitatii intre 15 si 35 de litri pe metru patrat, potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Meteorologie.