Rusa a efectuat marti un test cu racheta balistica cu raza lunga de actiune de la una dintre bazele sale din apropiere de marea Caspica, a anuntat ministerul rus al Apararii, potrivit AFP.

Fortele armate rusesti au efectuat un test cu o racheta balistica intercontinentala de tipul Topol la ora locala 21,08 (17,08 GMT) de la baza Kapustin Yar (sud), potrivit agentiilor rusesti Interfax si ITAR-TASS.

Racheta, cu o raza maxima de actiune de 10.000 de kilometri, si-a atins tinta, in poligonul de incercare Sary Shagan din sud-estul Kazahstanului, potrivit sursei citate.

"Scopul acestei lansari a fost testarea viitoarei ogive a rachetelor balistice intercontinentale", a afirmat Igor Yegorov, purtator de cuvant al ministerului Apararii, fara a oferi alte detalii.

Moscova anuntase in martie si decembrie anul trecut ca a efectuat teste cu acest tip de racheta, RS-12M Topol ICBM, transportabila pe cale terestra.

La inceputul acestei luni, mai multe tiruri de incercare cu rachete balistice au fost efectuate in cadrul unor exercitii supervizate de presedintele rus Vladimir Putin, care afirmase ca nu exista nicio legatura intre evenimentele din Ucraina, deoarece erau prevazute din noiembrie.