Doua nave echipate cu dispozitive electronice de cautare "Pinger" au inceput vanatoarea subacvatica a zborului MH370 al Malaysia Airlines disparut fara urma din 8 martie cand facea o cursa de la Kuala Lumpur la Beijing, transmite BBC. Pana acum eforturile s-au concentrat doar pe cautari aeriene si imagini din satelit si se crede ca a sfarsit pe fundul Oceanului Indian.

Angus Houston, fostul comandant in fortele aeriene australiene, care conduce Centrul Comun de Coordonare din Australia a declarat reporterilor ca doua nave, una din Marina Regala a Regatului Unit, si una din fortele australiene cauta de-a lungul unei fasii de 240 de kilometri, la 1.700 de km de portul Perth (vestul Australiei).

Nava australiana este echipata cu tehnologie TPL-25, adica un microfon subacvatic urias, care va incerca sa capteze semnalele emise de "cutia neagra". Nava are si un robot subacvatic care poate scana fundul oceanului pentru a detecta orice ramasita din epava.

Mai multe imagini prin satelit au indicat posibile resturi ale zborului MH370 intr-o zona indepartata a Oceanului Indian, la circa 2.500 km sud-vest Perth. Nu a fost identificat pana acum niciun fragment din avionul Boeing 777.

Intre timp, un fost steward la Malaysia Airlines, care ii cunostea pe membrii echipajului zborului MH370, spune ca nu crede ca ar putea fi responsabili pentru disparitia avionului.

Patrick Chow a declarat pentru BBC News ca el inca mai crede ca cei 239 de oameni de la bordul zborului ar putea fi in viata.