Inca nicio urma fizica a zborului MH370 care pare ca s-a evaporat de acum opt zile de cand si-a schimbat directia si a dezactivat comunicatiile "in mod deliberat", spun anchetatorii.

Luni au aparut ultimele imagini cu pilotul si copilotul aparatului Malaysia Airlines, comandantului Zaharie Ahmad Shah, in varsta de 53 de ani, si Fariq Abdul Hamid, in varsta de 27 de ani. Este momentul in care cei doi trec de filtrul de control de pe aeroportul international din Kuala Lumpur inainte de a decola.

Shah, tatal a trei copii, a fost catalogat ca un sustinator "fanatic" al liderului opozitiei din Malaezia, Anwar Ibrahim, inchis sub acuzatia de homosexualitate cu doar cateva ore inainte ca avionul MH370 sa dispara, scrie Daily Mail. De asemenea, ancheta a scos la iveala faptul ca sotia pilotului si cei trei copii ai sai s-au mutat din locuinta lor cu o zi inainte de disparitia avionului.

Expertii spun ca Boeingul 777 a continuat sa zboare mai multe ore iar cautarile se desfasoara pe regiuni foarte vaste. 25 de tari participa in prezent in cautari pe doua coridoare, la nord si la sud de Oceanul Indian. In vizorul anchetatorilor sunt pilotii si pasagerii zborului MH370.

Politia a perchezitionat domiciliile celor doi piloti si examineaza simulatorul de zbor pe care comandantul de bord il avea acasa. Politia malaysiana a perchezitionat domiciliile celor doi piloti ai zborului MH370, care a disparut de pe radare fara sa lase vreo urma, in urma cu opt zile, si examineaza simulatorul de zbor pe care comandantul de bord il avea acasa. "Ofiterii au vorbit cu familia pilotului, iar experti examineaza simulatorul de zbor al acestuia", a anuantat ministerul Transporturilor.

"Politia a perchezitionat si domiciliul copilotului", se arata in comunicat, in care se precizeaza ca este vorba despre o procedura "normala".

Rude sau colegi ai celor doi piloti au vorbit, in presa, despre profesionalismul si caracterul echilibrat ale comandantului Zaharie Ahmad Shah, in varsta de 53 de ani, si copilotului Fariq Abdul Hamid, in varsta de 27 de ani. Comandantul avea acasa un simulator de zbor, insa experti din cadrul sectorului aerian afirma ca nu este un lucru atat de rar in cazul unor piloti pasionati.