Europarlamentarul ecologist Daniel Cohn-Bendit a propus marti ca Vladimir Putin sa fie amenintat cu boicotarea Cupei Mondiale de fotbal care ar urma sa fie organizata in Rusia in anul 2018, pentru a pune presiune pe liderul de la Kremlin in contextul crizei din Ucraina.

"Avem nevoie de un raspuns, cel mai rau este sa nu facem nimic", a declarat Cohn-Bendit, vice - presedintele german al Grupului Verzilor din Parlamentul European.

"Este un lucru care il poate afecta profund pe Putin: ca europenii si toti ceilalti care vor sa ni se alature, sa-i spunem ca nu vom merge la Cupa Mondiala de peste patru ani, daca el nu se opreste", a adaugat europarlamentarul citat de presa internationala.

"L-ati vazut la Soci? Perora.", a continuat Bendit. "Daca ii vom spune: prietene, daca vei continua la fel, vei fi singur pe stadion la Cupa Mondiala, fara europeni (...) Trebuie lasat singur",a insistat oficialul european.

Daniel Cohn-Bendit a vorbit in luna decembrie de boicotarea de catre factorii de decizie europeni a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, despre care a spus ca ar fi aratat un Putin atotputernic si omniprezent.