Ucraina va astepta cele mai bune conditii pentru semnarea acordului de asociere cu UE, a anuntat marti seara presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, potrivit AFP.

Viktor IanukoviciFoto: Agerpres

"De acum vom astepta un nivel confortabil pentru noi, care sa corespunda intereselor noastre, cand ne vom putea pune de acord asupra unor conditii normale, vom putea sa vorbim de semnarea" acestui document, a declarat Ianukovici, intr-un interviu pentru mai multe televiziuni ucrainene.

"Cand se va intampla asta - rapid sau nu prea - vom vedea. As vrea ca acest lucru sa se intample cat mai repede posibil," a adaugat el.

Aceasta declaratie a venit dupa ce premierul ucrainean Mikola Azarov a recunoscut marti, pentru prima data, ca Rusia a descurajat Kievul de la semnarea acordului cu UE.

Miercuri, Azarov a afirmat ca pregatirile pentru un Acord de Asociere cu UE continua.

"Declar cu toata responsabilitate ca procesul de negocieri privind semnarea unui Acord de Asociere continua, iar munca ce vizeaza apropiere tarii de standardele europene nu se opreste nicio zi", a declarat Azarov in deschiderea reuniunii Guvernului.

Ucraina a anuntat, saptamana trecuta, suspendarea pregatirilor pentru semnarea acestui acord, care era programata in cadrul summitului Parteneriatului Estic de joi si vineri, la Vilnius.