Avionul care transporta trupurile neinsufletite a doi jurnalisti francezi de la Radio France Internationale (RFI), ucisi sambata, in Mali a aterizat marti dimineata pe Aeroportul Roissy din Paris, au spus surse aeroportuare citate de AFP.

Zborul AF3873 a plecat din Bamako marti seara avand la bord sicriele celor doi: Ghislaine Dupont, de 57 de ani si Claude Verlon, de 55 de ani, impuscati sambata la scurt timp dupa ce au fost rapiti de barbati inarmati la Kidal, in nordul-estul statului african Mali.

Zeci derudesiangajatiRFIi-au asteptat marti dimineatalaaeroport.A fost prezent si presedinteleFrancoisHollande care a vrut "safiealaturi defamiliile lor si sa le alinedurerea", potrivit Palatului Elysee.

"Asasinii sunt cei cu care ne luptam, grupuri teroriste care refuza democratia si alagerile. Securitatea in zona si in zonele inconjuratoare va fi intarita, in special pentru cetatenii francezi", a declarat sambata ministrul de externe francez Laurent Fabius.

El a precizat ca unul dintre jurnalisti a fost impuscat de doua ori, iar celalalt de trei ori. Fortele franceze au incercat sa ii gaseasca pe cei care au luat ostatici, dar fara rezultat.