Sasa si Atanas Rusev, un cuplu de romi din Bulgaria, sunt parintii Mariei, fetita blonda descoperita intr-o tabara de romi din centrul Greciei, arata testele ADN facute publice vineri de catre Ministerul bulgar de Interne, transmite AFP.

"Testele ADN au aratat ca Sasa Rusev este mama biologica si ca Atanas Rusev este tatal biologic al copilului numit Maria", supranumita de presa drept "ingerul blond", a anuntat Svetlozar Lazarov, secretarul general insarcinat cu comunicarea al Ministerului bulgar de Interne.

Maria, a carei varsta se crede ca ar fi undeva intre 4 si 6 ani, ar urma sa fie trimisa acum intr-un centru de asistenta sociala din Bulgaria, apoi plasata intr-o familie bulgara, a indicat Yana Kaneva, de la Directia generala de servicii sociale din Stara Zagora, pentru agentia de presa bulgara BGNES.

Maria a fost descoperita pe 16 octombrie intr-o tabara de romi Farsala, in centrul Greciei. Fotografia Mariei a facut inconjurul lumii, iar autoritatile de la Atena au contactat Interpolul pentru a stabili identitatea fete. Autoritatile au luat-o pe fetita, existand suspiciuni de rapire.

Cuplul de etnie roma in grija carora s-a aflat Maria, un barbat in varsta de 39 de ani si o femeie de 40 de ani - a fost pus sub acuzare pe 21 octombrie pentru "rapire" si se afla in arest provizoriu, in asteptarea procesului.

Parintii biologici ai fetei, sotii de etnie roma Atanas si Sasa Rusev, care traiesc in Bulgaria, sunt suspectati ca si-ar fi vandut fetita nascuta in Grecia unui cuplu de romi.

Potrivit Mediafax, cei doi au si alti copii la fel de blonzi ca Maria si care chiar seamana cu aceasta. Sotii Rusev, in varsta de 35 si, respectiv, 38 de ani, locuiesc cu cinci dintre cei noua copii ai lor, intr-o camera in care singurul mobilier este reprezentat de o soba pe lemne si un pat dublu. Parintii, someri, traiesc din ajutor social si munci ocazionale.

Ei au fost interogati vineri de politia bulgara. Sasa Rusev, in varsta de 35 de ani, a declarat in fata anchetatorilor ca le-a cunoscut pe persoanele din Grecia carora le-a lasat in grija copilul nou-nascut.

Autoritatile bulgare au primit profilul ADN al Mariei si fotografii cu aceasta, iar Parchetul din Stara Zagora a solicitat teste ADN. Totodata, parchetul a deschis o ancheta pentru abandon in cazul unei femei ale carei initiale sunt S. Zh. R., precizeaza AFP.

Dupa interogatoriu, Sasa Rusev a declarat ca a "dat" copilul. "Nu am luat niciun ban. Nici nu il puteam hrani".

Potrivit unor informatii neconfirmate si unor declaratii ale vecinilor, este posibil ca sasa Rusev sa o fi vandut pe Maria pentru suma de 250 de euro, mai arata AFP.