Nicio intalnire bilaterala intre presedintele rus Vladimir Putin si cel american Barack Obama nu va avea loc in marja summitului G20 din septembrie, de la Sankt Petersburg, a declarat vineri consilierul diplomatic al Kremlinului, Yuri Ushakov, potrivit AFP.

"O vizita a presedintelui Obama la Moscova era programata si toata lumea stia de ea. Aceasta vizita nu va mai avea loc, iar in ceea ce priveste o intrevedere la Sankt Petersburg, aceasta nu a fost prevazuta (...) pentru ca am plecat de la premisa ca o intalnire la nivel inalt va avea loc la Moscova", a declarat Ushakov, citat de agentiile ruse.

Intrebat daca Rusia va lua masuri de retorsiune dupa anularea vizitei presedintelui Obama la Moscova, Ushakov a raspuns: "Nu, cum putem raspunde la asa ceva? Noi ne-am exprimat dezamagirea dupa aceasta decizie, dar am subliniat ca invitatia (de a veni in Rusia) ramane valabila".

"Speram ca, mai devreme sau mai tarziu, partea americana va reveni asupra acestei chestiuni", a mai spus consilierul prezidential rus.

Presedintele american Barack Obama a anulat intalnirea cu omologul sau rus Vladimir Putin, programata la inceputul lunii septembrie, la Moscova, Casa Alba justificand miercuri aceasta decizie neasteptata prin lipsa de "progres" in relatiile ruso-americane.

Decizia a venit dupa ce administratia Obama si-a exprimat in mod repetat dezamagirea fata de decizia Rusiei de a acorda azil fostului consultant american Edward Snowden, a carui extradare era ceruta de Statele Unite, tara in care este acuzat de spionaj.